DSCF1341 Kees Dirkse ElimDSCF1356

Vrijdag 13 oktober zijn in Elim twee fotoborden op ludieke wijze onthuld. De foto’s op de borden geven de situatie ter plaatse weer zoals het vroeger was. Elim was vroeger alleen te voet en via het water bereikbaar en de foto’s laten een schilderachtig beeld van het dorp zien. Na de Tweede Wereldoorlog heeft het water plaats gemaakt voor goed begaanbare straten en wegen. Door de jaren heen is Elim ontzettend veranderd en de initiatiefnemers vinden het waardevol dit door middel van deze borden te kunnen laten zien.

Het plaatsen van de fotoborden is een initiatief van enkele leden van de plaatselijke fotoclub LIDO en de Smederijen Elim. Het idee werd tijdens de Smederijverkiezingen in oktober vorig jaar breed gesteund vanuit de bevolking.

Gezien de enthousiaste reacties en de vele foto’s die bewaard zijn gebleven van het vroegere Elim, lijkt het zeer waarschijnlijk dat er volgend jaar opnieuw een aanvraag ingediend gaat worden bij de Smederijen voor nog eens enkele borden.

Foto gemaakt door Kees Dirkse